Ensilumi saapui vihdoin myös tänne meille päin. Ja aikamoisella rytinällä se tulikin! Kaksi päivää tuulla tuiskasi. Hassulta tuntuu katsoa tuota valkoista, lumista maisemaa, kun vielä toissa päivänä haravoin kiireellä viimeisiä lehtiä pihamaalta. Tänään näytti tuo lumimyrsky viimein laantuneen sen verran että, mekin Jonnin kanssa uskaltauduimme testaamaan viime keväänä papalta saatua pulkkaa!

244940.jpg
 
Lumi oli Jonnille suuri ihmetys!
244942.jpg

Pieni lumienkeli
244948.jpg

Pulkkareissun jälkeen palasimme sisälle takkatulen suloiseen lämpöön. Päätin kokeilla Jonnille eilen illalla värkkäämiäni poronsarvia. Poika toisin oli niin kovassa vaudissa taas, että sain otettua kuvan vain takaa päin :)
Pikku poro
244954.jpg

Sarvet ovat nopeat ja helpot valmistaa. Rautalangasta väännetään sopivan kokoineen kehikko johon lisätään rautalangasta sarvet ja sarviin vielä haarat. Sitten kieputellaan pitkiä huovutusvillalevyjä kehikon ympärille ja kiinnitetään huovutusneulalla. Ja valmista tuli
Rautalankojen päät kannattaa kääntää huolellisesti, jotta ne eivät pistä villan sisältä.

Tänään saapui postin mukana Kotivinkin tämän vuotinen Joululehti!! Olen ihan jouluhörhö ja nuo joululehdet tuleekin luettua ja selailtua vielä moneen kertaan ennen kuin pukki kolkuttelee ovella. Rakastan myös kaikenmoisia joulumyyjäisiä- ja markkinoita. Aivan ehdottomat ykköstapahtumat ovat Helsingin Wanhassa satamassa pidettävät Naisten joulumessut ja Esplanaadin puiston perinteiset Tuomaan markkinat. Niissä on tullut käytyä jo monena vuotena ihastelemassa ja haistelemassa joulun tuoksuja!!

245048.jpg

Taidankin illalla käpertyä sohvan nurkkaan tunnelmoimaan tuon joululehden kanssa... sitten kun saan tuon pikku vieterin vain ensin nukkumaan :) Joulu odotellessa.....