Uskomatonta miten nopeasti heinäkuu on kulunut, Teemullakin alkaa maanantaina jo viimeinen kesälomaviikko. Jonnikin on tuntunut nauttivan suunnattomasti siitä että, isä on ollut päivisin viettämässä aikaa ja leikkimässä hänen kanssaan. Paljon on myös kyllä ehditty puuhastelemaan ja matkaamaan.

Saaressa
Ihan loman aluksi vierailimme Eijan ja Veli-Matin mökillä saaressa. Mökki sijaitsee Turun saaristossa Ahlaisten ja Velkuan suunnalla.

Saareen oli maista matkaa n. 1,5 km, matkaan kului moottoriveneellä n. 3min. Jonnilla oli päällään Severin pienet pelastusliivit. Kovasta vauhdista ja moottorin murinasta huolimatta Jonni nautti venematkasta maisemia katsellen :)

 

120986.jpg

120999.jpg

Mökillä Jonnia odotti ystävä Severi. Pojilla on ikäeroa vain 3 päivää.
120987.jpg

Pojat nautiskelivat helteestä  mm. Severin hienossa uima-altaassa lekotellen.
120995.jpg

Aika kului mukavasti grillatessa, saunoessa ja jutustellessa….
... ja pian olikin jo kotiin lähdön aika. Kiitos vielä Eijalle ja Vellulle kestitsemisestä :)

129675.jpg

Rantasalmella
Saarireissun jälkeen viikonloppu sujui juhliessa sekä häitä että rippijuhlia.
Sunnuntai-ilta olikin sitten kiireistä pakkaamista tulevaa viiden päivän lomareissua varten. Maanantai aamuna sitten starttasimme kummisedältäni lainatun matkailuauton ja käänsimme nokan kohti itä-suomea. Matkamme päämäärä oli sukulaisteni maatila Rantasalmella, jonne matkaa oli n. 380 km.

Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri....
129760.jpg

Perillä meitä ja erityisesti Jonnia odottivat mm. innokkaat vauvanhoitajat Miina ja Lilja.
Navetassa kävimme ihmettelemässä kolmekymmenpäistä lehmälaumaa. Ensin ammut vaikuttivat ujoilta ja aroilta, mutta sitten uteliaisuus voitti ja saimme osaksemme nuolaisuja ja nuuskutuksia :)

129764.jpg

Navetassa notkumisen jälkeen oli mukava päästä rannalle löylyttelemään ja uimaan. Jonnikin nautiskeli saunanlämmöstä vadissa istuskellen. Järvivettäkin kävimme testaamassa, mutta tuntui olevan vähän liian vilpoista pikku-uimarille, vaikka olikin varmasti 23 asteista.

129778.jpg

Uimisen ja saunomisen jälkeen oli mukava vielä istua rantakalliolle nautiskelemaan rauhallisesta ja tyynestä järvämaisemasta....

129780.jpg

Vietimme myös yhden päivän Savonlinnassa. Söimme torilla lörtsyt, maistelimme mansikoita ja tutustuimme Olavinlinnaan... tosin vain ulkopuolelta. Jonni ehti nukahtaa juuri kun pääsimme linnalle joten turisti kierros siirtyi ensikesään.

129808.jpg


Serkku yökylässä
Jonnin serkku Vilma oli meillä tällä viikolla yökylässä. Vilma on kuusi-vuotias reipas pikkutyttö ja kova hoitamaan Jonnia! Mietiskelimme mitä kivaa tekemistä keksisimme jotta aika ei kuluisi vain kotona puuhasteluun... N. 2km päässä meiltä sijaitsee Rekikosken ratsastuskeskus, hevosten lisäksi siellä on paljon erilaisia eläimiä lampaista pupuihin ja poroista emuihin sekä paljon erilaisia lintuja. Lisäksi löytyy uusi hieno leikkikenttä ja liikennepuisto. Ei siis tarvitse kauas lähteä, jos haluaa lapsille jotain erilaista nähtävää. Pakkasimme eväät mukaan ja lähdimme koko porukka Jonni, Vilma, Teemu ja minä eläimiä katsomaan.

Vilma ja puput
130581.jpg
 
Minä ja Vilma ja lampaat
130584.jpg

Jonni ihmettelemässä kuttuja
130596.jpg