Lämmin syksy on saanut mm. meidän pienet mansikat ihan sekaisin. Ne nimittäin aloittivat kukkimaan jo toista kertaa tänä kesänä!? Saa nähdä miten käy ensivuoden sadon. Samanlailla sekaisin ovat menneet myös leikkipuistossa kukkivat norjanangervot.

206074.jpg

Eilisiltaisessa  Strömsössä oli aivan ihana sammal/kuusimetsikkö idea, johon ihastuin heti. Illalla en meinannut saada edes unta kun jo mielessäni suunnittelin tulevaa kuusikkoa pihavalojen koristamana etupihallemme...
 
Bild: YLE/Strömsö Höstinstallation
(Kuvat ovat Strömsön kotisivuilta)


...tänään keräsin jo pajua kehikoita varten ja illalla pitää varmasti tehdä vielä sammaleen keruuretki. Sammalkartiota varten pitää kyllä käydä rautakaupasta hakemassa  kanaverkkoa. Tuollaiseeen harvaan pajukehikkoon voi olla vaikea kiinnitää sammalta, mutta kokeilen kuitenkin, havut siihen saa ainakin kiinni. Havukartioita on silti parempi tehdä vasta myöhemmin syksyllä kun ilmakin on viilennyt, etteivät neulaset ehdi karista jo ennen lumen tuloa!
Tuollainen iso kuusi/sammalkartiohan näyttäisi tosi hienolta myös isossa saviruukussa valosarjalla koristeltuna. Juurelle voisi istuttaa vaikka pari kanervaakin...

Kanervat ja callunat sekä muut talvikukat minulla on vielä ostamatta. Jotenkin kamalan aikaisin niitäkin nykyään aletaan jo kaupata. Pakko ne silti varmasti ensiviikolla on jo haettava tai muutan niitä ei enää saa!