Ajattelin pitkästä aikaa laittaa vähän päivityskuvia meidän puutarhasta. Nyt kun pitkästä aikaa on satanut niin alkaa kukkapenkitkin taas näyttää vähän elonmerkkejä. Heinäkuun kuivan kauden aikana joka päiväinen kastelu piti kasvit kyllä nipin napin hengissä, mutta mitään suurta kukoistusta niiltä oli turha odottaa!

Tässä kuva ruusupenkistä, jossa kukkivat tällä hetkellä punaiset ruusut (lajikkeen nimi unohtui ottaa taltee). Vaaleanpunaiset ja keltaiset ruusut kukkivat todella kauniisti jo heinäkuulla ja elokuun alussa.
Kesän aikana olen käynyt useampaan otteeseen taisteluita vihreitä matoja ja kirvoja vastaan. Aseina olen käyttänyt kaupasta ostettua ötökkömyrkkyä, mäntysuopaliuosta sekä ruisjauhoja.

171438.jpg

Keltaiset ja vaaleanpunaiset ruusut kukassa aiemmin kesällä.

171452.jpg

Tästä lähdettiin alkuun silloin alkukesästä.

96987.jpg

Etupihan kukkapenkki nyt ja alkukeväästä. Muutos on melkoinen!
175000.jpg

87602.jpg

Kasvimaa nyt ja keväällä
174999.jpg

Kasvimaan satoa: Teemun (mini)porkkanat
175003.jpg

81354.jpg

Äitienpäivälahjaksihan sain riippahernepuun. Sen juurelle istutin pari laakakatajaa, jotka kuin ihmeenkaupalla selvisivät keskikesän helteistä. Hernepuun ympärys on kesän aikana saanut vähän uutta muotoa. Äidin kukkamaalta kaivetun pienen pionin ja metsästä raahatun parin sammaloituneen kiven ansiosta siitä on muotoutumassa "minun pieni japanilainen puutarhani". Tarkoitus olisi istuttaa istutusalueen johonkin nurkkaan pieni vuorimänty ja jokinmoinen kivinen lyhty sopisi myös teemaan.
175066.jpg

81353.jpg