Kävin aamulla varastossa ja sinne matkalla minut yllätti kaunis näky. Morsius/norjanangervorivistö oli täydessä kukassa! Vitsi että ne on kauniita! Kyllä kannatti taas jaksaa katsella monta viikkoa niitä lehdettöminä ja ruskeina risupehkoina, kun kiitos on noin komea. Mutta kumpaa lajiketta ne ovat morsiusangervoa (Spirae x arguta, S.'Arguta') vai norjanangervoa (Spiraea 'Grefsheim')?? 

90271.jpg

Netistä löytämieni tietojen mukaan morsiusangervo on huomattavasti harmahtavampi lehdistöltään ja yksittäinen lehti on hiukan leveämpi kuin norjanangervolla ja myös jonkin verran karvainen. Todennäköistä on että omani on norjanangervoa koska tietääkseni ne eivät ole kovin iäkkäitä, kyseinen kasvi on syrjäyttänyt morsiusangervon jo hamaalla 70-luvulla. Uusi tulokas on terveempi, komeampi ja kukinnot ovat isommat. Se on myös muodoltaan matalampi, puskamaisempi kuin morsiusangervo joka sitten taas on korkeampi, alhaalta harvempi.
Varmistan vielä tuon meidän lajikkeen, kunhan ehdin käymään vanhempieni luona vertailemassa. Heillä kasvaa aitana todennäköisesti morsiuisangervoa, puskat kun ovat korkeita, alhaalta harvoja ja yli kaksikymmentä vuotta vanhoja.