Viikonloppu sujui enemmän tai vähemmän pärskiessä ja niiskutellessa. Jo kauan meitä vältellyt flunssa-aalto iski minuun perjantaina ja lauantain oli Jonnillakin kuumetta ja nenä vuoti. Jonnin sairastelun voi kyllä varmaan laittaa sen puhkeavan hampaan piikkiin. Teemu on onneksi vielä välttänyt taudin. Harmittaa ihan hirmuisesti kun piti keskiviikkona mennä katsomaan ystävän vastasyntynyttä vauvaakin, eikä sinne voi kipeänä mennä :(

Ihan toimettoman en pihahommien suhteen nuhasta huolimatta silti ole osannut olla. Takapihan kesäkukat tuli ostettua ja istutettua ja ruusupenkkikin sai vihdoin kuusi kaipaamaansa asukkia. Kolme Kimono ja kolme Fresia-lajiketta olevaa tainta. Kimono on tertturuusu joka kukkii vaaleanpunaisilla, kerrotuilla ja tuoksuttomilla kukilla. Sen pitäisi olla hyvin talvenkestävä, kuten Fresakin, jolla sitten taas on suuret, lämpimän keltaiset, tuoksuvat kukat. Taimille kaivettiin ohjeiden mukaisesti 60 cm syvä monttu ja ne istutettiin niin että taimiosasta jopa 20cm jäi mullan alle.  Näin niiden pitäisi selvitä paremmin talven yli, kun juuret ovat siis syvällä maassa turvassa pakkasilta. Ruusujen seuraksi istutan vielä jotain maanpeittokasvia suojaamaan maanpintaa liialliselta kuumentumiselta ja kuivumiselta, mikä helpottaa ruusujen hoitoa suuresti.

102298.jpg

102301.jpg

Lauantain terassi talkoista oma isäni joutui jäämään pois töissä sattuneen tapaturman vuoksi, minkä johdosta häneltä löytyy kädestä 7 tikkiä. Teemu ja hänen isänsä sen sijaan ahersivat koko päivän pergolan kimpussa. Työ tuntui aluksi etenevän hitaasti, koska hommassa oli paljon näpertämistä, veistelyä ja mittailua. Pystypuut ja yläjuoksu saatiin kuitenkin sovitettua paikoilleen. Enää ei puutu kuin poikkipuut yläjuoksulle.  Puut kaipaat myös pintaansa lahosuojaa ja petsiä.

102300.jpg

Näyttää vielä aika erikoiselta rakennelmalta. Nuo pystypuissa olevat laudat ovat vain väliaikaisia tukipuita. Ne poistetaan kunhan betoni pystypuiden juurilla on kuivunut.