Jo parisen viikkoa sitten Teemu kaatoi meidän saunanterassin edestä vanhan ja ruman katajan. Näin askartelijan näkökulmastahan kaatohetki oli vähän huono. Katajan oksista kun olisi saanut hienoja kransseja, mutta puu sai nyt lähteä uuden tieltä.
Katajan kaatoa suunnittelimme oikeastaan koko kesän aina saunassa istuessamme, katajan rumenpi, harvempi puoli kun näkyi suoraan saunan pienestä ikkunasta.Tämän kesän kova kuivuis rumensi ja kuivatti puuta entisestään ja se sai meidät lopulta tekemään ratkaisun ja kaatamaan puu vanhuksen vaikka se antoikin hyvän näkösuojan terassille.

185800.jpg

Puu kaadettu. Teemu ihailee työnsä tulosta :)
185801.jpg

Juurakko saatiin kaivettua siististi ylös maasta. Katajan tilalle ostin "ison" kartiotuijan.
"Valmis " istutusalue näyttää nyt tältä. Kaivoin tontin nurkalta ylimääräisen pikku tuijan ison seuraksi. Ostin myös muutaman perennan ja kaivoin alkuja omasta pihasta. Isot kivet raahattiin viereisestä metsästä. Siihen hommaan Teemua saikin hetken aikaa suostutella. Kyllä siinä vähän hiki virtasi kun niitä kottikärryyn pungersi ja kärräsi kotipihaan :) 
185809.jpg

Katsotaan sitten ensikesänä miltä penkki näyttää, kun kasvit pääsevät kunnolla kasvamisen alkuun ja kukoistamaan.

Kukoistuksesta puheen ollen. Kuiva kausi hidasti ilmeisesti jotenkin joidenkin kukkien kasvua ja kukintaa koska meidänkin pihassa esim. gladiolukset alkavat vasta nyt kukkia. Samoin auringonkukat, jotka vasta tekevät nuppujaan !??

185812.jpg


Syksy on myös hienoa kukka-aikaa. Lähes joka kauppa pursua täynnä erilaisia syyskukkia; krysanteemejä, astereita, koristekaaleja.

Itse istuttelin etupihalle mm. krysanteemejä ja koristekaaleja.

185815.jpg


Pienet marjatytöt koristavat syyskukkaistutuksia.

185821.jpg

Sain ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi paketillisen vaaleanpunaisten tulppaaneiden ja leinikeiden sipuleita sekä kauniin puulaatikon. Istutin osan sipuleista laatikkoon ja osan etupihan kukkapenkiin.
Vähän kyllä harmitti laittaa kaunis laatikko pimeään varastoon, mutta onneksi siitä saa nauttia sitten keväällä. Myös Nappi kissamme nautiskeli syksyn lämpimistä auringonsäteistä.
185842.jpg