Sain eilen vihdoinkin valmiiksi jo viikko sitten aloittamani Kauniita unia – taulun. Lasin saanti kesti odotettua kauemmin muutaman unohduksen ja lasin rikkoutumisen vuoksi.
Tässä siis kuva vihdoinkin valmista työstä makkarin seinällä. Alempana kuva maakuuhuoneesta viime talvelta.

229477.jpg

229484.jpg

219535.jpg

Tein tuolla samalla tekniikalla myös taulun eteisen senälle. Pohjana käytin kesällä Ikeasta ostamiani valokuvakehyksiä. Tekstiksi tuli: Käy peremmälle. Lasin alle laitoin palan säkkikangasta. Kulmassa istuu pieni valkoinen nalle.

228423.jpg

Noita nalleja meillä asustaa monen monituista. Makkarista niitä löytyy ehkä eniten.
Nalleja voi löytää mm. istumassa kirjahyllyssä... tai sen päällä, hyllyltä tai jopa lasipurkista :)Vasemmassa yläkuvassa oleva iso, punainen silmäpuolinalle on veljeni n. 35 vuotta vanha nallukka ja sen vieressä keskellä istuskelee minun ensimmäinen teddy, jolla löytyy ikää vähintään 26- vuotta. Nallen punainen villatakki on entisen hoitotätini kutoma  :)

227685.jpg

Siirsin makkarista olohuoneeseen tämän pari vuotta sitten tekemäni kirjalampun, joka tuntui nyt sopivan makkarin tunnelmaan paremmin. Noita lamppuja olen valmistellut myös muutaman ystävilleni.
Kirjat ovat vanhoja kirppari "löytöjä" ja ne on sidottu yhteen paperinarunyörillä. Kirjojen välissä yläpäässä on appiukon valmistama rauta, johon Teemu sähköalanammattilaisena asensi lamppuosan. Lamppua koristaa myöskin kirpparilta löytämäni aito kirje sota-ajalta. Tässä kirjeessä näytti olevan päiväys 24.1.1940. Kirjeestä löytyy mm. mielenkiintoinen leima "Sotasensuurin tarkastama". Kirjeistä saa kyllä ihan aidon kuvan siitä millaista elämä on ollut yli 60-vuotta sitten.

227670.jpg

Pajuisen varjostimen lamppuun ostin pari vuosi sitten, kun vierailin Marjamäen pajutilalla Kangasalalla. Tutustuminen ulkona olleisiin upeisiin pajutöihin jäi silloin vesisateen vuoksi hyvin pikaiseksi, joten uusi vierailu paremmalla säällä olisi paikallaan. Suosittelen paikka vierailukohteena myös muille pajusta innostuneille ja kiinnostuneille!