Mummulta ja äidiltä jo pari viikkoa sitten saamani köynnösruusut ovat edelleen istuttamatta, koska istutuspaikka näyttää nyt tältä:

  87628.jpg

Kaivaessani ruusuille monttuja terassin säleikön juuren havaitsin säleikön alaosan olevan täysin mätä, ihme että pysyy vielä pystyssä. Paikalle on nyt sitten suunnitteilla pergolatyyppinen ratkaisu.
Myös itse terassi kaipaa maalausta. Osa puutavarasta pergolaa varten on jo hankittu ja sitä aletaan toteuttamaan kunhan vain keretään, edessä kun on vieläkin isompi homma.  Nimittäin taloamme kiertävän betonilaatoituksen poisto!! Betonilaatat ovat yli kaksikymmentä vuotta vanhoja, rumia ja aika pahasti rapistuneita. Ja niitä on paljon! Näyttävät tältä:

 

 87630.jpg

Aluksi laattoja ei pitänyt poistaa, koska meillä oli ongelma minne tuo betonijäte saataisiin vietyä. Kaatopaikalle rahtaus olisi tullut liian kalliiksi. Mutta ongelman ratkaisivat rakkaat naapurimme.
Mauri lupasi viedä sen peltotien pohjaksi. Laatat ovat sen verran isoja että niitä ei ihan kokonaisena jaksa kantaa erkkikään, joten ne lyödään ensin kappaleiksi lekalla ja kärrätään traktorin lavalle. Laattojen tilalle tulee n. 10 cm kerros punaista kivituhkaa. Hommaa siis riittää! Palaan asiaan kunhan saadaan projekti alulle :)  Talkooapu otetaan innolla vastaan!